5 anledningar till att uppgradera till https från http (SSL)

Uppgradera från http till https (SSL)

Varför ska du som webbansvarig uppgradera din hemsida? Vi kommer gå igenom 5 bra anledningar till varför du ska uppgradera och varför du ska göra det just nu i januari 2017.

Vi kan börja med beskriva https som är ett sätt att kryptera information på internet. Normalt har hemsidor http framför sin webbadress som exempel http://www.mittföretag.se men har du uppgraderat och kör https så blir det istället https://www.mittföretag.se , det är den skillnaden som vanliga besökare och du som kund märker av. Resten sköts på server sidan av webbplatsen.

Vad är då skillnaden och varför ska man ha https istället för http?

  1. Nu i januari 2017 kommer Google med en uppdatering som säger att alla hemsidor som har https kommer få en bättre position i sökresultatet i deras sökmotor. Detta är ett unik tillfälle att förbättra på sin position och konkurrens på internet oavsett bransch.
  2. All information på hemsidan är krypterad och detta höjer företagets säkerhet på webbplatsen markant.
  3. Besökare upplever att sig säkrare och känslig information som betalningsmöjligheter kräver i många fall https istället för http.
  4. Som vi sa tidigare kommer Google med en uppdatering som även innefattar att Chrome som är deras webbläsare kommer aktivt börja rekommendera hemsidor som har SSL istället för hemsidor som inte har denna teknik.
  5. Att hänga med i tekniken ses som väldigt bra från potentiella kunder, besökare, samarbetspartners och framtida samarbeten.

 

Vilken typ av certifikat för https är bäst

Det finns flera olika typer av certifikat och vissa betalar man för. Alla kostar olika men använder sig av samma typ av protokoll och teknik. Det kan skilja sig lite lätt mellan dem men huvudtråden är den samma. Du har t.ex. Let´s encrypt som är ett ”opensource projekt” där webbhotellet lätt kan ta in denna tjänst utan att det kostar multum. Du har även en som heter RapidSSL. Den sistnämnda brukar kosta per månad för att vara aktiv på hemsidan.

Det tipset jag kan ge er som är ute efter ett SSL certifikat är att kolla upp vad ert webbhotell stödjer och sen ta det därifrån. Jag vet personligen att många webbhotell stödjer just Let´s encrypt vilket är riktigt bra!

Vill ni att vi på EMS Design hjälper er att installera ett SSL certifikat så kan ni kontakta oss som vanligt på 070-563 06 67 (vardagar 09:00-18:00) eller skicka e-post till info@emsdesign.se dygnet runt. Detta är ett unikt tillfället att optimera sin sökmotoroptimering och SEO genom att byta till https. Så ta chansen och gör denna uppgradering!

Lämna en kommentar

11 + 6 =