5 bästa säkerhetstilläggen för WordPress

De bästa tilläggen för WordPress och säkerhet

Idag drivs en stor del av hemsidorna och webbplatserna på internet av just WordPress. Det gör att man måste försöka hålla det så säkert som möjligt. Nedanför kommer vi gå igenom 5 st säkerhetstillägg för just WordPress som vi på EMS Design Webbyrå gillar och använder i många projekt.

Vi börjar listan med de vi tycker är viktigast. Har du själv egna förslag till bra tillägg för säkerhet kan du kommentera i botten.

1. Loginizer – Brute force tillägg

Loginizer är ett bra tillägg för att slåss mot bruteforce attacker genom att blocka ip adresser efter att just den ip adressen har gjort ett antal försök och misslyckats med att logga in på hemsidan via WordPress kontrollpanelen. Man kan enkelt lägga till IP adresser på den säkra listan (vit) som alltid släpps förbi eller på den svarta listan så de alltid är blockade.

Ett enkelt och effektivt tillägg. Läs mer om Loginizer.

2. All In One WP Security – Allt i allo säkerhets tillägg

All in One WP Security är ett bra tillägg för säkerhet då det i princip har allt som du behöver.

Detta tillägg hjälper till med de mesta som att hålla reda på att du använder säkra användarnamn och lösenord. Samt att de skyddar mot brute force attacker, spamskydd och brandvägg. Det kommer även med en bra introduktion så att du med hjälpa av tillägget i ett steg för steg intro hjälper att förbättra säkerheten.

Ett riktigt bra tillägg. Läs mer om All In One WP Security.

3.  Sucuri Security – Scanningsverktyg

Behöver du ett säkerhetsverktyg som scannar av hemsidan efter malware eller andra typer av dåliga filer så är Sucury Security tillägget du behöver! Ett effektivt säkerhetstillägg till WordPress som förenklar scanning och översikten av filer. Det finns även en premium brandvägg att tillgå om man köper tillägget och inte bara använder gratis funktionerna.

Tänkt dock på att ibland varnar dessa program för filer som har uppdaterats så man behöver ändå se över så att allt stämmer. Det är ett bra hjälpmedel.

Skaffa ett bra scanningsverktyg till webbplatsen. Läs mer om Sucuri Security.

4.  Wordfence – Brandvägg och scanning för malware

Ett ganska populärt säkerhetstillägg för WordPress är Wordfence. Ett tillägg och program som scannar av hemsidan och skyddar med en brandvägg. Den blockar trafik som uppfattas som spam och försök till att bryta sig in på hemsidan. Ett riktigt bra tillägg för säkerheten på webbplatsen och i premiumversionen så kan man ha ”real-time” spårning och blockning samt många andra premiumfunktioner.

Scannern undersöker t.ex. grundfilerna i WordPress, teman och tillägg mot malware samt dåliga urls, bakdörrar, spam och virus liknande kod som kan omdirigera trafik och urls till dåliga ställen på internet.

Ska du ha bara ett tillägg så passar Wordfence perfekt. Läs mer om Wordfence.

5.  Akismet Spam Protection – Skydda hemsidan mot spam

Har du en hemsida med många inlägg och artiklar är Akismet ett måste. Det skyddar genom att kolla kommentarer och annan spam mot sina listor innan de släpps igenom och tar automatiskt bort spaminlägg på webbplatsen. Till detta finns även en rensningsfunktion så man enkelt kan ta bort massor med spam.

Har du en blogg är detta ett måste! Läs mer om Akismet.

Har din hemsida blivit hackad?

Om du har en webbplats som blivit hackad kan du idag söka hjälp hos flera leverantörer och webbyråer. De flesta kan hjälpa till att återställa den men de behövs oftast att man scannar av filer och går igenom tillägg mm vilket kan ta sin tid.

Har du råkat ut för en hackning av hemsidan kan du kontakta oss på EMS Design Webbyrå så ska vi försöka hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

Det är viktigt att hemsidan och webbplatsen ligger på bra servrar som kör en nyare version av PHP som t.ex. 7.2, 7.4 eller liknande samt att det finns någon form av skydd på servern som t.ex. Bitninja eller Imunify 360. Då har du en bra säkerhet från början som tillsammans med tilläggen ovan ger ett bra skydd mot de flesta typer av attacker.

Vill du veta mer eller behöver du hjälp – Kontakta oss på EMS Design Webbyrå.

Slutsats – Var ska jag lägga mig hemsida?

Så om du är ute efter att driva en hemsida, webbplats, webbsystem eller e-handel så ska du först välja en bra server som har ett bra grundskydd. Exempel på en bra leverantör av detta är våra servrar som vi har till våra kunder. De har brandvägg, scanning av filer samt backup på allt. Du kan även t.ex. välja en svensk leverantör som Oderland. De har ett bra skydd på sina servrar och fungerar väldigt bra för just WordPress. Då vi har konton på flera av Sverige bästa webbhotell och datahallar vet vi helt enkelt vilka som fungerar bäst.

När du sen har hemsidan igång så tycker vi att ni definitivt ska se över era tillägg och installera något eller flera av tilläggen ovan. De hjälper till att hålla säkerheten hög på din hemsida!

Lämna en kommentar

arton − femton =