5 Bästa webbhotellen 2020

Marknadens bästa webbhotell 2020

Är du ute efter ett riktigt bra webbhotell? Har du funderingar kring vilket som är bäst? Då tror jag att vår helt nya och uppdaterade artikel nedanför kan hjälpa dig!

Då vi konstant arbetar med olika webbhotell och har allt ifrån små hemsidor till stora webbsystem som hanterar tusentals förfrågningar i minuten så är de väldigt viktigt att hitta ett webbhotell som passar. Vi kommer tillsammans nedanför gå igenom vilka webbhotell som vi på EMS Design Webbyrå tycker bäst om!

Allt handlar inte om hastighet utan vi bedömer även saker som t.ex. support, kontrollpanel, upptid, kostnad och servertekniken.

Vill ni läsa vår lista från 2017, se 5 bästa webbhotellen från 2017. Nu kommer vår nya lista för 2020:

1. Misshosting – Stabilt och snabb service

★★★★★

Vi har nu haft flera typer av servrar hos Misshosting som t.ex. shared hosting, vps och företagsserver. Personligen gillar jag dem starkt. De har bra inställningar och kör C-panel (en original kontrollpanel med grafiskt interface för servrar som funnits med sen 1996) vilket är en favorit hos oss. Till detta har de även riktigt bra support kontra kostnad. Absolut av en den i toppen när de kommer till service vilket tillsammans med kostnad, kontrollpanel och serverteknik gör att de hamnar på plats nr 1 för 2020. Ett bra val av webbhotell helt enkelt!

 

2. Oderland – Hög kvalité med super support

★★★★

Det finns vissa företag därute som håller en väldigt hög kvalité på sin tjänster och service. Oderland är ett av dessa företag. En av anledningarna till att de hamnar på plats nr 2 istället för 1 är kostnaden. De är väldigt dyra om man jämför med andra i branschen och du kan absolut hitta billigare och bra alternativ. Men ibland behöver man faktiskt ha de bästa oavsett om priset är dyrare. Vi har ett par konton hos Oderland som fungerar klockrent där supporten varit super. I skrivande stund kommer jag inte ihåg namnet på han som jobbade på support men kunniga och väldigt hjälpsamma att lösa problem för både WordPress, php, htaccess samt andra tekniska problem. Tummen upp!

 

3. Simply (gamla Surftown) – Bra support och enkel för nybörjare

★★★

Surftown som på vår 2017 års lista för webbhotell låg på plats nr 1 så har de nu halkat ner. De köptes upp av Unoeuro som sen bytte namn till Simply nyligen vilket inte alltid är bra. Tjänsten är stabil, bra hastighet och fungerar överlag bra. Supporten är trevlig och försöker hjälpa till men håller inte samma klass som de ovan tyvärr. Själva flytten från Surftown fungerade inte bra och de uppstod massa problem som dock löstes men hade önskat att de gjordes mer innan och att kommunikationen mellan webbhotell och webbyrå var bättre. Dock får de 3/5 i min bok för att de är ett bra alternativ i förhållande till kostnaden där kontrollpanelen är en egen och lättare för vissa. Vi föredrar dock C-panel före alla dessa egna paneler då man i slutändan måste komma åt vissa saker som tas bort när kontrollpanelen är egenproducerad.

 

4. One.com – De prisvärda alternativet

★★★

Då vi sen sist har haft en en del jobb på One.com och deras webbhotell har vi fått oss en mycket bättre bild av det hela. Man kan säga att erfarenheten har växt en del vilket talar om att de sjunkit en bit på listan. De är fortfarande ett bra alternativ om du vill ha ett billigt, kostnadseffektivt val med specialgjord kontrollpanel som fungerar helt ok för nybörjare. En avancerad användare skulle definitivt inte trivas där då de vill ha tillgång till mycket mer och enklare översyn samt funktioner. Skriva om DNS (serveradresser) och annat kan ibland vara ett problem. Men jämför man med andra webbhotell där ute håller de fortfarande en bra position.

 

5. Loopia – Jobba hårt för sina kunder avlönar sig

★★★

Vår första tanke när vi började skriva denna lista var att inte ha med Loopia på denna lista längre då de under de 3 åren som gått haft massor med problem. Allt ifrån hastighet, säkerheten och mycket mer som ni säkert kan se på webben idag. Men de sista året har de jobbat hårt och deras support har försökt att hjälpa där de går. Varje gång vi har en kund som har en hemsida där och de blir problem gör de sitt bästa trots att de har lite problem med sina SSL certifikat och installation av WordPress. Har aldrig varit ett fan när de kommer till kloning av sajter hos Loopia då de alltid blir fel med deras Media kataloger och urls-struktur men bygger du sajten från grunden hos dem och inte lokalt fungerar det bra. Ett plus i kanten är även deras sätt att hantera bedragare som utger sig för att vara just Loopia. Relativt bra kostnader och supporten fungerar som det ska!

 

Finns det några webbhotell att undvika?

Precis som förra gången så skulle jag inte välja Citysites/Citynetwork. Dock blev de uppköpta och kunderna flyttades över till Loopia så de existerar inte mer på samma sätt vilket är bra.

Utöver detta skulle jag tänka en extra gång innan jag lägger en sajt hos Binero då vi haft väldigt jobbiga supportsamtal och när man lyckades få hjälp har lösningen inte varit optimal.

Som tillägg skulle jag även vilja säga att lägga hemsidan hos Telia kan låta bra för att Telia är stora och har varit med på marknaden länge. Men i verkligheten så är det något som du ska undvika. Vi hade en kund som vi jobbade med och när vi ringde till supporten för Telia och frågade om webbhotell blev svaret ”Va? Har vi webbhotell?”. Vilket självklart inte är ett plus i min bok och att de inte har en bra kontrollpanel tillsammans med priset blir det helt enkelt ett NEJ från vår sida.

Slutsatsen – Vad ska du göra som kund?

Som vanligt beror de på vilken typ av hemsida du ska producera och din målgrupp. Har du några besökare om dagen eller ska du ha hundra/tusentals inne samtidigt på hemsidan är några av frågorna du ska ställa dig själv.

De flesta vanliga hemsidor för företag drar inte super mycket i kraft och kan läggas på vanliga servrar (shared hosting) på t.ex. Misshosting eller Simply. Ska du ha en webbshop (e-handel), webbsystem eller en stor sajt skulle jag lägga den på Oderland. Då kan du vara säker med ditt val.

Det är inte alltid lätt men vi på EMS Design Webbyrå vill hjälpa dig som företag att göra ett bra val när det kommer till att välja ett webbhotell som passar för just dina behov. Det är en balansgång mellan vad som krävs, kostnad, hastighet samt support.

Skulle du som kund behöva hjälp får ni gärna kontakta oss på EMS Design Webbyrå. Vi ger alltid helt kostnadsfria råd och tips på allt inom internet och erbjuder även webbhotell till våra kunder. Kommentera gärna och lycka till med ditt val av webbhotell!

Postad i kategori: , ,

Lämna en kommentar

14 + åtta =