Avtalsvillkor

Allmänna villkor (Uppdaterad 30/08-2023)

EMS Design Webbyrå (Erik Martin Sundell Design Webbyrå AB)

Nedanför benämns Erik Martin Sundell Design Webbyrå AB (559176-0334) som antingen företaget, EMS Design, EMS Design Webbyrå eller EMS Design Webbyrå AB. Alla dessa benämningar är för samma företag och aktiebolag.

Alla information om företag/kunder lämnas aldrig ut, utan är endast till så att EMS Design Webbyrå kan utföra sina tjänster. Endast om brott förekommer och polisen ansöker om detta enligt Sveriges rikes lagar. E-postkonversationer kan komma att sparas för kundens behov.

För att våra tjänster ska kunna fungera måste du som ingår i ett avtal med oss lämna korrekta uppgifter. Dvs namn, adress, postnummer, postadress, mobilnummer samt e-postadress. Något skadestånd kan inte begäras ut om kundens hemsida eller emsdesign.se skulle ligga nere. Dock är det vårt mål att vara online dygnet runt året om med en upptid på över 90% (faktisk upptid ligger över 98%).

Hemsidan för EMS Design Webbyrå AB och dess namn ägs och hanteras av Copyright © 2012-2024 Erik Sundell, CEO och Founder.

Tjänsterna på EMS Design utvecklas och uppdateras hela tiden och kan därför ändras. De flesta bilder på EMS Design är upphovsrättsskyddade vilket betyder att du inte får kopiera dem då de är köpta med licens eller skapade av våra grafiker.

Support ges normalt vardagar mellan 09:00 – 18:00, vid speciella/akuta skäl kan support ske under helger och röda dagar samt semester. Se ditt serviceavtal för mer information om support.

Enligt Svensklag ingår ångerrätt i 14 dagar vid köp på distans för privatperson (gäller ej företag), dock anses tjänsten påbörjad när hemsidan har påbörjats att skapas och om ångerrätten infaller under eller efter sidan är påbörjad skall en skälig ersättning utgå i form av 65% av projektets kostnad samt eventuella kostnader för server, domäner, certifikat och andra tillägg som köpts in på kundens begäran. Skulle regler och lagar brytas av kund kan inte EMS Design anhållas ansvariga.

För uppdaterade regler se detta dokument. Vi innehar F-skattsedel och bolaget är registrerat hos Bolagsverket under Erik Martin Sundell Design Webbyrå AB.

Bilder & Text

Alla bilder och text på emsdesign.se tillhör EMS Design Webbyrå AB och är upphovsrättsskyddade. Text och Bilder får EJ KOPIERAS eller ANVÄNDAS utan vårt skriftliga tillstånd. Stor del av bilderna är köpta med licens som gäller för EMS Design. Flertalet bilder är skapade av grafiker för hos EMS Design Webbyrå.

Vissa ikoner kan komma från Report icons created by Freepik - Flaticon, Working icons created by dreamicons - Flaticon, Computer icons created by Freepik - Flaticon, App development icons created by smashingstocks - Flaticon, App development icons created by vectorsmarket15 - Flaticon.

För mer information om bilder på hemsidan kontakta oss direkt.

Fakturering & Priser

Alla priser är i svenska kronor (SEK) och är ex. Moms. Fakturering sker i slutskedet av projektet och skickas via e-post med 14 eller 30 dagars betalningstid. Fakturering av uppdateringstjänster sker för 6 mån i taget.

30 dagar ges på varje faktura där påminnelse utgår efter 5 dagar från förfallodatum.

Skulle du inte betala din faktura i tid utgår en förseningsavgift på 450 kr enligt lag. Skulle denna faktura inte betalas in går ärendet vidare till Kronofogden och Inkasso samt att ränta läggs på enligt lag. EMS Design har även rätten att låsa ner hemsidan och stänga av webbhotellet ifall fakturan inte betalas i tid.

Vid större projekt över 10 000:- utgår en startavgift/delavgift på 5000:- eller 25% av den totala fakturan så att vi ser att ni är verkligen vill köpa våra tjänster och seriösa med ert projekt. Efter att halva eller projektet har slutförts utgår en faktura på hälften av det kvarvarande beloppet dvs 50%. I slutet utgår alltid en slutfaktura på kvarvarande summa. Detta är så att vi kan betala vår personal samt de utgifter som projektet medfört. Skulle ni ha några frågor kan ni kontakta oss via info@emsdesign.se eller ringa direkt på 08-128 765 00.

Det utgår alltid en fakturaavgift på 25 kr per faktura.

EMS Design använder sig av faktureringstjänsten som heter Billogram AB.

Löpande Timdebitering

Vi fakturerar allt löpande arbete t.ex. skapande av hemsida, uppdateringar, extra tillägg/tillval, support och service tjänster per påbörjad halvtimma. Nuvarande timpenning är 795 kr exkl. moms om inget annat anges. Priserna står alltid på din faktura.

Design & Hemsidor

Alla våra mallar är unika som vi har skapat med olika utvecklingsmiljöer. Hemsidan, design och mallar skräddarsys efter vad kunden vill ha och begär. Alla projekt görs på beställning.

Logotyper och grafik

Vi designar de flesta logotyper i Photoshop eller Illustrator. Font och typografi är viktigt för att logon ska stå ut ur mängden så vi föreslår alltid detta för kunden även om ni har tänkt er någon annan font. All grafik görs på beställning och är skräddarsydd för slutkund.

Efter att fakturan är betald äger kunden sin logotyp och får använda denna kommersiellt.

Domän & Webbhotell

Domän och webbhotell köps in utifrån från en eller flera leverantörer till våra konton och gäller i 1 år i alla paket om inget annat anges. Efter 1 år tillkommer kostnader för att fortsätta driva hemsidan och äga domännamnet. Det går även att köpa till flera år direkt av EMS Design. Vill man efter 1 år ändra sina villkor för webbhotell och domän går detta att göra genom att kontakta EMS Design. Alla domäner hanteras av EMS Design och går under vårt märke och företag. Man kan som kund alltid flytta sin domän och hemsida till egna servrar om man önskar detta. För mer info om detta se avsnittet för flytt och uppsägning.

Årskostnad efter det första året för BAS är 1195 kr exkl (Se webbhotell för uppdaterade priser). Moms per år (BAS paketet). Detta är för att äga adressen samt driva hemsidans servrar. Skulle denna avgift inte betalas kommer hemsidan att låsas tills fakturan är betald.

För tillfället används Simply & Misshosting & Oderland som webbhotell till alla hemsidor skapade av EMS Design. EMS Design måste kontaktas minst 3 månad innan slutdatum för 1 års kontrakt om ändringar ska göras, t.ex. Om du vill säga upp avtalet med EMS Design. Faktura på 1 års kontakt för domän och webbhotell skickas ut I god tid , ca 3 mån I förväg för att kunden ska ha gått om tid och inte kunna gå miste om sin domän. Om hemsidan ligger nere vid något tillfälle bör EMS Design kontaktas snarast.

Om flytt av domännamn krävs behövs det en EPP kod som du kan få från din leverantör. Flytt av domän kostar inget extra det första året när du flyttar till EMS Design men följande år kommer EMS Design ta en avgift per år för att fortsätta driva hemsidan och så att kunden har sitt domännamn aktivt på internet.

Vill du flytta i från EMS Designs servrar och konto så utgår en flyttavgift i form av rörlig kostnad på antalet timmar som det tar att flytta hemsidan och filer. Normalt mellan 2-4 timmar (större hemsidor tar längre tid). Du kan även flytta domän och hemsidan helt själv till utvald egen server om du så önskar.

Avgifter kan ändras efter marknaden, se denna sida för uppdaterad information.

Leverans Information

Leveranstiden kan variera beroende på hur avancerad hemsidan är samt de inköp som krävs i form av plugin, extensions och andra kodbitar. För små och mellan hemsidor ligger leveranstiden på 2-4 veckor. Vårt mål är dock att alltid hålla tidsramen vi har kommit överens om. Tiden får dock inte anses vara oskälig. Skulle sidan behöva ändras genom kundens vilja kan leveranstiden bli längre än beräknad.

Tillhandahåller kunden ej kompletta uppgifter (bilder, text, webbhotell mm) kan leveranstiden bli längre än beräknat samt om kunden ändrar hemsidan själv så att de skapar problem för oss som utvecklare. Det kan vara så att leveranstiden kan komma att bli längre pga. t.ex. sjukdom, semester eller akuta problem och om detta inträffar kommer kunden att informeras via e-post eller telefon.

Äganderätt

Kunden äger hemsidan och filerna inklusive alla bilder och text efter att fakturan är betald. Betald faktura gäller som bevis. Designmallar och komponenter får INTE säljas vidare till tredjepart utan endast användas för eget bruk då vissa tillval köps under rätten att endast användas på en specifik hemsida. EMS Design ansvarar inte om kunden bryter mot dessa regler utan kunden ansvarar för sig själv då regler och lagar brutits.

Om dessa regler eller lagar bryts har EMS Design rätten att säga upp avtalet med kunden och dra in användningen av tillval, komponenter och hemsidan samt alla filer.

Vissa komponenter som är skapade av EMS Design säljs med licens. Detta kommer att stå på er faktura och kommer innehålla information som beskriver vad det innefattar.

Varje hemsida har en nofollow länk i botten som refererar till oss som skapare, t.ex. "Webbdesign utförd av EMS Design Webbyrå". Denna länk finns på varje projekt och är som en garanti på att vi har skapat hemsidan/designen så att de kunder som ser hemsidan via vår portfolio vet att det stämmer. Denna länk ger inte Google något eller påverkar ert resultat då det är en nofollow länk som det heter. Den finns på varje projekt vi skapar och ska sitta i botten på hemsidan.

Flytt & Uppsägning av Avtal

Båda partnerna har rätt att säga upp avtalet rörande hemsidan och uppdateringstjänster 3 månader innan avtalet avslutas. Detta innefattar service tjänsten uppdatering och underhåll av hemsida.

När en uppsägning är utförd så raderas kontot och all information på förnyelsedatumet. Så vill du spara informationen behöver du ta backup på den innan kontot raderas.

Kunden har rätt att flytta hemsidan från de servrar som EMS Design har tillhandahållit utan kostnad men gör så själv, annars tillkommer en flyttkostnad om EMS Design ska hjälpa till med flytten. För alla paket löper avtalen på 1 år, dvs att det förnyas genom inbetalningen för webbhotell och domännamn.

Flyttkostnaden är tiden det tar för oss att genomföra flytten då 795 :- / h (oftast 2 - 4 timmar, större projekt tar längre tid). Skulle en tvist uppstå som inte kan lösas mellan parterna följer EMS Design Sveriges lagar och hänvisar till detta dokument som avtalsvillkor.

Företagsförsäkring

EMS Design Webbyrå AB har en företagsförsäkring hos IF i Sverige där vi även har försäkring för den juridiska delen samt ansvarsförsäkring. För mer information, kontakta oss.

100% Nöjd Kund-garanti & Support

Eftersom jag som driver EMS Design vill att alla mina kunder ska vara 100% nöjda så ger jag alla mina kunder 100 % nöjda-kunden-garanti. Detta innebär att om ni inte är nöjda med hemsidan kan man välja att designa om den i början av sitt köp och ändra allt som man inte tycker passar.

Om du av misstag har tagit bort kod eller ändrat på din hemsida själv som gjort att den gått sönder eller fungerar dåligt kan vi hjälpa dig lösa problemen som uppstått men då till vårt timpris på support vilket är 795 kr per timma.

Har hemsidan gått sönder eller fungerar dåligt pga av något via webbhotellet eller annat på serversidan kan EMS Design hjälpa till med problemlösningen och då till det rörliga priset.

Du kan alltid ringa till oss, vi svarar alltid och hjälper gärna till att lösa problem. Fakturan gäller som kvitto och garantibevis.

SSL Certifikat för kunder

Vi på EMS Design erbjuder alla våra kunder SSL certifikat via Let´s Encrypt som är ett opensource certifikat för att hantera krypteringen av webbplatsen och dess data via SSL. Vi kan till en kostnad (kontakta oss för pris) installera detta på alla webbplatser som ligger under vårt konto och namn.

Vill du ha ett eget/annat certifikat kan ni använda det och vi kan hjälpa till att få igång det till en kostnad efter överenskommelse med kund.

EMS Design kan INTE hållas ansvariga om något inte fungerar med Let´s encrypt då detta är ett tredjeparts tillägg och inget som vi på EMS Design kontrollerar över. Däremot hjälper vi gärna till med att felsöka mot en kostnad och försöka fixa problemet tillsammans med supporten för utvecklarna.

Tredje parts tillägg & plugin

Vi på EMS Design tar inga ansvar för tredjeparts plugin till system som WordPress, Joomla, Drupal eller andra plattformar. Detta omfattar tillägg/plugins som är köpta med licens eller som är gratis. Vi ansvarar inte för fel eller brister i dessa då vi inte utvecklar dem. För mer information sök upp tillverkaren av tillägget/pluginet.

Serviceavtal

EMS Design tillhandahåller serviceavtal för sina kunder (Mini, BAS, PRO samt Offert). Dessa serviceavtal hanterar uppdateringar för hemsidor, WordPress och tillägg samt backup.

EMS Design Webbyrå utför uppdateringar som tillhandahålls av WordPress och de tillverkare där tilläggen är gratis. Uppdateringar för tillägg som kostar kräver att kunden har licens och EMS Design kan endast utföra dessa uppdateringar om licensen finns och är aktiv. Om inte så uteblir denna uppdatering.

Se hemsidan för mer information om vad som ingår i just ditt serviceavtal. Alla serviceavtal sträcker sig normalt 1 år i taget. Vill du säga upp ditt avtal måste du göra det 3 månader innan slutdatumet via e-post och invänta konfirmation.

Akuta åtgärder gäller endast om hemsidan ligger offline eller om nått stort fel i WordPress orsakar hemsidan att inte fungera överhuvudtaget. Vi finns att nå på helger för PRO avtalet mellan 11-15:00. Mejla in till info@emsdesign.se och märk ämnet med "Akut/Support" så tittar vi på det så snabbt som möjligt.

Vi på EMS Design Webbyrå använder oss av ping program som ligger och kontrollerar sajterna ca varje 30:e minut när du har ett serviceavtal med oss.

Du som kund kan alltid ringa in till oss för rådgivning och hjälp när du har ett serviceavtal med oss (Gäller alla avtal som BAS, PRO och Offert).

Stillastående projekt & frysning

Vi på EMS Design kan inte frysa något projekt. Skulle du inte vilja göra klart ditt projekt pga av någon anledning så utgår kostnad för allt arbete. Full betalning faktureras ut.

Skulle du som kund inte komma in med material i form av text, bilder och annan viktig information som gör att vi på EMS Design inte kan slutföra projektet inom rimlig tidsram motsvarande projektets storlek så faktureras HELA slutfakturan och beloppet ut till dig som kund.

Självklart vill vi dock att du inkommer med materialet till oss. Så har du funderingar eller blir du sen med materialet, hör av dig till oss så hittar vi en lösning på det hela tillsammans.

Information om tvister

Skulle ett projekt inte kunna slutföras pga att kunden, klienten eller företaget inte kan producera korrekt innehåll, data, information och annat material som behövs för att projektet ska fungera och slutföras så erhålls ingen form av ekonomisk eller annan typ av ersättning.

Ingen typ av ersättning kan erhållas för förseningar av lansering eller liknande.

Skulle projektet inte kunnas slutföras pga att EMS Design inte kan fullfölja sitt antagande i form av utvecklings-svårigheter så återbetalas startavgiften. Inga annan ersättning utöver återbetalningen av startavgiften betalas ut. Detta är så att du som kund kan vara helt säker på att vid alltid står för de vi kan skapa I form av hemsidor, webbsystem och annat som är webbrelaterat.

GDPR – Lagring av information

EMS Design lagrar endast e-postadresser och tillhörande information för FTP och domäner samt WordPress som krävs för att genomföra vårt arbete. Vi lagrar även information för att Fakturera våra kunder I vårt faktureringssystem som heter Billogram. Vill du ta bort någon av denna information kan du vända dig till oss på mejladress info@emsdesign.se med info om vad du vill ta bort för information så ska vi se om det går och om vi får för de Svenska lagar och regler som styr bokföring och andra skattelagar.

Faktureringsinformationen behövs för att kunna skicka ut fakturorna och lagras säkerhet hos Billogram.

Information lagras så länge som du är kund hos EMS Design samt upp till 24 månader efter.

Du har som kund rätt att be att få ut dina uppgifter 1 gång per år från oss. Vill du ha det flera gånger utgår en administrativ avgift på 450 kr ex. moms.

För att få ut din information behöver du skicka brev till oss och märka kuvertet "GDPR Info".

Skicka till:

EMS Design Webbyrå AB
Svartbäckens By 380, 136 59 Vendelsö
Sverige

EMS Design lagrar endast information för att kunna genomföra våra tjänster på bästa möjliga sätt.

Kontaktformulär (E-post)

EMS Design sparar mejladresser för att kunna genomföra sina åtaganden till kund. Vill du att vi tar bort dig ur vårt mejlsystem kan du kontakta oss på info@emsdesign.se eller ringa till vår växel på 08-128 765 00.

Vi rensar kontinuerligt våra mejlsystem för att hålla en hög säkerhet.

Nyhetsbrev

Vi på EMS Design använder oss av Mailchimp som nyhetsbrev där vi informerar våra kunder om nya uppdateringar, säkerhetsrisker, tillägg och extra tjänster samt serviceavtal. Dessa nyhetsbrev kan man självmant gå ur genom att klicka i botten att man inte vill ha fler. Då tas man automatiskt bort från listan.

Du kan även kontakta oss på info@emsdesign.se om du vill att vi manuellt ta bort er från nyhetsbrevet.

Mallar till Hemsidor

Vi på EMS Design erbjuder sen Mars 2023 s.k. a mallhemsidor till ett billigare pris genom vår subdomän mallar.emsdesign.se - Där kan du se alla mallar.

Dessa mallar erbjuds som de är där vi byter ut text, bilder, färger och typsnitt till något kunden vill ha istället och sen publicerar dessa på utvalt eller vårt egna webbhotell.

Lägger du som kund den hos oss ingår domän och webbhotell första året. Nästkommande år ligger kostnaden på 1195 kr per år för webbhotellet och 1140 kr för SSL Certifikatet om inget annat anges på din faktura och beställning.

Dessa mallhemsidor är "One-page" vilket är en sida med information. Dvs inga undersidor utan allt på en sida och skapas i WordPress.

Mallarna leverans som de presenteras hos oss. Vill du kan du senare köpa till extra undersidor och andra tjänster samt tillägg men gör så utöver och faktureras separat.

Vid frågor - Ring oss på 08-128 765 00.

Force majure – Oförutsedda händelser

Force majure tillämpas vid större oförutsedda händelser som gör att EMS Design inte kan fullfölja sina åtaganden friskrivs EMS Design från dessa åtaganden och projekt. EMS Design kan INTE hållas ansvariga för händelser utom företagets kontroll och dessa innefattar: Stora strömavbrott till servar, domäner och annan utrustning, hackerattacker i olika former, attacker mot samhällsstruktur, leveransåtganden i tider av krig, storm och andra naturkatastrofer, stora pandemier samt andra händelser som lett till att produkten och tjänster inte kunnat levereras i tid eller att servrarna inte fungerat som det ska.