Bästa tilläggen till WordPress

De absolut bästa tilläggen och plugins till WordPress

  1. Yoast SEO: Det här är ett kraftfullt verktyg för sökmotoroptimering som hjälper dig att förbättra din webbplats synlighet i sökresultaten. Det finns även andra SEO tillägg till WordPress som fungerar bra och hjälper användaren optimera sina artiklar men vi gillar YOAST SEO mest.
  2. WooCommerce: Om du planerar att bygga en e-handelswebbplats eller webbshop är WooCommerce det mest populära e-handelspluginet för just WordPress. Det finns massor med extra andra tillägg till WooCommerce som även löser olika problem och har funktioner som hjälper till med leverans eller integration med alla betalningsportaler och fraktbolag. Det gör de enkelt att faktiskt driva en webbshop eller e-handel.
  3. Akismet: Förhindrar spamkommentarer på din blogg och håller din webbplats ren och säker. Detta är ett grundtillägg som kommer till varje webbplats och fungerar bra för att just stoppa spam vilket är A och O när det kommer till  att hålla din webbplats ren och optimerad.
  4. Jetpack: Ett allt-i-ett-plugin som erbjuder många funktioner, inklusive säkerhet, prestandaoptimering och webbplatsstatistik. Ett allt i allo plugin som används av många webbplatser.
  5. Contact Form 7: Ett enkelt och anpassningsbart kontaktformulär som gör det möjligt för besökare att skicka meddelanden till dig via e-post. Vi har dock de senaste året gått över till att använda WP-Forms mycket mer då de är snabbare att sätta upp än Contact Form 7 men båda fungerar riktigt bra!

10 st tillägg till WordPress som optimerar din webbplats

  1. UpdraftPlus: Ett backup-plugin som hjälper dig att säkerhetskopiera din webbplats regelbundet och återställa den om något går fel vilket alltid är ett plus. Man måste ha tillgång till återställningspunkter om man driver en större webbplats ifall något händer så backup är alltid något bra!
  2. WP Super Cache eller W3 Total Cache: Dessa är cachelösningar som förbättrar webbplatsens prestanda genom att lagra statiska versioner av dina sidor. Att optimera med dessa tillägg ger dig bättre poäng i sökmotorer som t.ex. Google vilket i sin tur gör att du kommer högre upp i söklistan. Ett måste helt enkelt!
  3. Wordfence Security: Ett säkerhetsplugin som hjälper till att skydda din webbplats mot skadlig kod och hot. Detta tillägg analyserar på schema din webbplats och skulle den hitta något som inte är bra eller ett hot säger den till plus att du även kan reparera filer i den.
  4. Elementor , Divi eller Beaver Builder: Om du vill bygga anpassade webbsidor och layouter utan att behöva koda kan dessa sidbyggare vara användbara. Ett stor plus är för din kunder då de enkelt kan ändra text, bilder och annat på hemsidan utan att behöva kontakta dig som webbutvecklare. En riktigt bra deal då man sparar in lite på ekonomin då.
  5. Smush: Optimerar och komprimerar bilder automatiskt för snabbare sidbelastning. Bättre för din SEO vilket alltid är något plus.
  6. Redirection: Hanterar omdirigeringar och 404-fel för att säkerställa en korrekt webbplatsnavigation och SEO. Exempel är om du tagit bort en sida eller den har flyttat så kan du omdirigera trafiken dit vilket ger dig mer poäng för din SEO.
  7. Sucuri Security: Ett annat säkerhetsplugin som erbjuder övervakning och skydd mot hot. Ytterligare ett bra säkerhetsplugin som hjälper dig att optimera din webbplats, hålla den säker och analysera dina filer. Välj dock ett säkerhetsplugin per webbplats, dvs kör inte flera samtidigt.
  8. Broken Link Checker: Hjälper till att hitta och rätta till trasiga länkar på din webbplats. Detta tillsammans med Redirection är väldigt kraftfullt för optimera webbplatsen.
  9. MonsterInsights: Integrerar Google Analytics på din webbplats och ger dig användbar statistik om din trafik och användarbeteende. Så oavsett om du vill ha lite statistik eller se vad din användare och kunder gör är Google Analytics tillägg ett måste på hemsidan.
  10. Better Search Replace: Ett tillägg där du som utvecklar kan ersätta olika namn och funktioner enkelt genom att genomsöka databasen. Ett måste för webbutvecklare!

Det är viktigt att komma ihåg att för många tillägg kan påverka webbplatsens prestanda negativt, så välj de tillägg som är mest relevanta för din webbplats och undvik onödig överbelastning. Innan du installerar ett tillägg bör du också kontrollera dess kompatibilitet med din version av WordPress och att det har uppdaterats nyligen för att säkerställa säkerheten och prestandan på din webbplats.

Har du några tillägg du använder dagligen? Kommentera gärna då vi vill gärna veta vilka tillägg som är era bästa tillägg till WordPress.

 

Postad i kategori: ,

Lämna en kommentar

fem × 1 =