De 5 bästa webbhotellen på marknaden 2017

De absolut bästa webbhotellen på marknaden

Letar du efter ett par riktigt bra webbhotell för din hemsida? Vi på EMS Design kommer gå igenom några som vi tycker är riktigt bra och varför du ska använda just dessa leverantörer.

Har du en hemsida men du tycker den fungerar dåligt, är långsam eller ligger nere då och då. Då har du säkert ett ostabilt webbhotell eller server. Detta är självklart inget som är bra utan kan göra så att du förlorar potentiella kunder och besökare. Ingen gillar en osäker hemsida.

Att hitta ett bra webbhotell är kanske inte super lätt men vi ska med detta inlägg försöka hjälpa er lite på vägen. Det 3 viktigaste sakerna vi tittar på hos de olika webbhotells-leverantörerna är hastighet, stabilitet och säkerhet. Till det kommer service i form av support och hur snabba de är på att lösa problem som kan uppkomma.

Vi har jobbat ett bra tag i denna bransch och har stött på många olika problem så support är enormt viktigt när det kommer till just att välja rätt webbhotell.

Vi har ett skräckexempel som kommer gå igenom sen i botten på detta inlägg som man gärna vill undvika som betalande kund eller företag.

Hur som helst, nummer ett på vår lista är:

1. Surftown – Ett nordisk webbhotell

Surftown är ett riktigt bra webbhotell som har en bra support vid problem. Här kan du skaffa SSL certifikat enkelt till din hemsida. Bygga en enkel sida med deras sitebuilder men framförallt så har de stabila linux-servrar som kan köra WordPress med den nyaste versionen av PHP. Till detta kommer ett bra mejlsystem med en webbmejl som är enkel att förstå. Servrarna ligger i Danmark så detta passar bra för just oss i Norden.

Vi rekommenderar helt klart Surftown då deras support för företag är i särklass bäst!

surftown

 

2. One.com – Ett billigt alternativ

Är du ute efter ett billigt webbhotell som fungerar bra överlag där kontrollpanelen är väldigt enkel så är One.com något för dig. Hastigheten är bra i de flesta fall som vi märkt (billigare konton delar server med fler vilket sänker hastigheten). Det som är bra är just att kontrollpanelen är enkelt och även om man inte har ett djupt förstående för hur servrar fungerar kan man lösa de mesta med deras kontrollpanel. Webbmejlen fungerar bra och är enkelt. Även de stödjer SSL certifikat så säkerheten är bra.

one.com

 

3. Misshosting – Den nya uppstickaren

Misshosting är ganska nya i Sverige och Norden. De har på de senaste året kommit upp mer och mer tack vare deras väldigt billiga erbjudanden på just .se domäner. De har en ganska bra hastighet på vissa servrar (detta är lite olika när det kommer till olika typer av konton). Det stödjer WordPress och har SSL certifikat för en extra kostnad (ingår ej normalt).

Supporten är bra om du får prata med rät person (Lovisa) annars kan det vara lite jobbigt till och från. Letar du efter ett webbhotell som är billigt, har låga kostnader på domäner de första året och en normal hastighet är Misshosting något för dig. Dock är deras kontrollpanel väldigt rörig, vissa saker ingår inte utan måste köpas till eller läggas till manuellt.

Men ska du ha en enkel hemsida som inte ska kosta så mycket i drift är detta något för dig.

Misshosting

 

4.  Loopia – Välkänd och erfaren

En av de äldre webbhotellsleverantörerna är just Loopia. De har funnits på marknaden länge och många har någon gång säkert haft en hemsida hos dom om man jobbat med webbdesign. Vi har jobbat rätt mycket med Loopia för många av våra kunder just har dem som webbhotell vilket har gett oss en bra insyn i hur det fungerar. Det finns lite olika typer av konton och servrarna har bra hastighet vid de flesta typer av konton.

Supporten är också bra då man enkelt kan bli uppringd. Får du prata med en speciell tekniker (har glömt hans namn vid skrivandet av detta inlägg) så får du riktigt bra support! Dock har de haft lite problem på sistone, hemsidor som gått ner vid uppgraderingar samt att de var väldigt sena med implementeringen av SSL certifikat. Systemet för att hantera certifikaten och få igång dessa är nog ett av de värst jag varit med om (verkar som det ändras för någon vecka sen till ett enklare). Dock var det extremt omständligt och tidskrävande.

Överlag så fungerar det annars bra. De är inte de billigaste webbhotellet med definitivt ett alternativ.

Loopia

 

5. FS Data – Personlig support

Vi har ett par gånger stött på och jobbat med just FS Data vilket har varit rätt bra. Supporten som de gav oss var riktigt bra och de ringde upp och var trevliga. Hemsidorna som vi jobbat med som ligger på deras servrar har en bra hastighet men deras kontrollpanel är inte speciellt bra. Den skulle behövs uppgraderas och förenklas samt optimeras på ett bra sätt.

Sen när det kommer till kostnad så är de relativt dyra om man jämför mot andra leverantörer. De har funnits sen 1997 vilket gör att de tillsammans med Loopia är gamla aktörer på marknaden vilket i vissa ögon är en fördel. Hur som helst så tyckte vi att de var bra att ha och göra med under den tiden som vi arbetade med hemsidorna hos dem.

FS Data

 

Så vad för webbhotell ska man undvika?

Som jag nämnde tidigare i detta inlägg så har vi jobbat med ganska många olika webbhotell och leverantörer av servrar.  Alla erbjuder ungefär samma tjänst i olika förpackningar. Det webbhotellet som jag aldrig personligen skulle lägga en hemsida hos är Citynetwork och Citysites. Jag har nog aldrig haft så mycket problem som när jag haft med dem och deras servrar att göra.

Supporten är extremt undermålig och lägger över arbetet på dig som kund när det är självklart att de ska fixa problemen och inte du. Installationen av ett SSL certifikat var ungefär i samma klass som en raketuppskjutning av NASA i svårighetsgrad. Undvik detta webbhotell och välj något ovanför istället så sparar du dig huvudvärken.

Detta är vår personliga erfarenhet och även om vi då och då stöter på dåliga webbhotell så stack de ut lite extra på den dåliga sidan.

Slutsats

Så var ska du lägga din hemsida då? Det beror lite på vad du värderar. Vill du ha ett billigt alternativ så finns det via One eller Misshosting. Gillar du stabila och säkra hemsidor med hög hastighet och en bra support så ska du välja Surftown. Har du svårt för svåra kontrollpaneler så ta Surftown eller Loopia. Allt beror som sagt på vad du som kund värderar.

Hoppas att detta inlägg har varit till stor hjälp med att välja ett webbhotell som passar dig och ditt företag. Skulle du ha några frågor eller behöver du skaffa en företagshemsida får du gärna kontakta oss på EMS Design Webbyrå i Stockholm. Lycka till i ditt sökande!

Postad i kategori: , ,

2 svar på ”De 5 bästa webbhotellen på marknaden 2017”

  1. Olika upplevelser, CityNetworks är det bästa jag haft att göra med tyvärr sålde de till Loopia och Loopia är det sämsta jag råkat ut för. Har man dessutom åsikt om ngt så säger de rakt ut att man kan flytta !

    Svara
    • Jo självklart är det blandade känslor och resultat och vi har skrivit om våran egna erfarenhet. Dock finns det enligt oss helt klara vinnare och förlorare när det kommer till webbhotell.

      Svara

Lämna en kommentar

13 − fyra =