Det absolut bästa priset på en hemsida

Kvalité till bra priser

En sak som man ibland inte tänker på är att billigt behöver inte betyda att det är dålig kvalité. Idag kan man köpa en hemsida som är mobilanpassad för några tusenlappar som håller en hög standard. Det mesta inom webbdesign beror på vem och hur de skapar hemsidor då det finns många sätt att utföra design.

Personligen så fokuserar jag alltid på ha en lättläst hemsida som är snabb att ladda fram och flyter i webbläsaren. Något som alltid ser bra ut enligt mig är ”flat-design” vilket började komma på allvar runt 2012. Flat-design bygger på att hemsidan ska vara minimalistisk och enkel samt ha ljusa platta färger som länkas ihop till en fröjd för ögat.

De bästa är oftast det enkla

Många företag idag är ofta ute efter ”flashiga” designs och hemsidor som inspirerar. Det är inge fel med detta då vi i Sverige sitter på bra teknik och ett internet som är utbyggt med snabba hastigheter. Men något man alltid bör ha i baktanke är att alltid minimera storlek på dokument, bilder, kod och alla element på hemsidan. Det ger en renare upplevelse för besökarna och skapar fler köptillfällen online.

Hemsidor kan också vara för enkla, dvs de ger inte en tillräckligt bra upplevelse eller att den är utdaterad och för gammal. För att hitta den perfekta balansen för webbdesign så måste du som utvecklare alltid tänka om i flera banor och leta dig fram i den djungel som är internet. Att konstant utvecklas och skapa nya sidor och kod är ett måste!

Pris vs Design

Att dyra hemsidor oftast är bättre har sin enkla förklaring i att du får vad du betalar för. Detta gäller självklart inte alla projekt på internet då man i många fall kan komma undan billigare för vissa tjänster. Sen ska man veta att skillnaden mellan en logotyp för 1000 kr och en för 5000 kr är relativt stor då det är antalet timmar arbete som räknas in.

När det gäller hemsidor så kan utvecklare och webbyråer ibland pressa ner priserna på enklare och mindre projekt vilket ofta kan vara ett utmärkt tillfälle för ett företag att skaffa sig en ny hemsida. Det är dock viktigt att komma överens om vad man är ute efter innan som företag och inte endast gå på priset då man kan oftast idag få en riktigt bra mobilanpassad hemsida för ca 5000-15000 kr. Man får helt enkelt inte vara helt pris-blind när man är ute på marknaden efter en ny sida.

När du hittar en webbyrå som du känner att du har bra kontakt med kan du ofta förhandla dig fram till olika projekt och ta del av deras kunskap inom flera områden som t.ex. marknadsföring på internet, sökoptimering och grafiska tjänster. Man kan inte ha en snygg och modern hemsidan utan en vacker logotyp.

För att avsluta med ett citat som jag gillar -Design är korsningen där vetenskap möter konst.

Lämna en kommentar

fem × fem =