Gratis hemsida till dig utan budget

Hur kan man få en gratis hemsida?

Är du ute efter en gratis hemsida till ditt projekt eller studerar du inom webbutveckling och letar efter vägar att skaffa en hemsida som inte kostar skjortan utan är helt gratis? Det är inte super svårt att hitta då det finns många olika webbleverantörer som erbjuder olika typer av editors. Vissa är helt gratis men oftast får man då stå ut med att de kommer med någon form av reklam på sin hemsida till andra produkter, tjänster och företag vilket inte är optimalt på någon nivå.

Är man däremot inte ett företag utan en privatperson eller student så kan man ofta leva med lite reklam på sin hemsida. Att en gratis hemsida har några s.k.a ”Draw-backs” tror jag att de flesta förstår och är medvetna om. Detta är priset man betalar för att få tjänsten helt gratis.

Om du däremot har en liten budget tycker jag att du borde titta på olika öppna projekt som WordPress, Joomla eller Drupal. De flesta webbhotell erbjuder också en enkelt editor eller sitebuilder som de heter vilket gör att du som inte kan webbdesign eller kodning kan använda denna editor utan någon form av utbildningen eller kurs inom ämnet. Det är oftast rakt fram och du kan genom editorn som är en ”drop-and-drag” editor dra och lyfta fram text, bilder och annat material direkt på din nya hemsida.

Det finns ett par webbhotell som t.ex. Surftown, One, Misshosting, Loopia och Binero för att nämna ett fåtal som har dessa funktioner i form av en ”sitebuilder” när du köper serverplats hos dem. Detta är dock något som jag endast skulle rekommendera om du inte har någon budget alls och är t.ex. en privatperson eller student som skapar detta för ett projekt. Ett företag borde lägga undan en liten peng till att skapa en riktig och modern hemsida.

Skulle du som läser detta tycka att 4995 kronor är ett överkomligt pris på en modern hemsida så kan du kontakta oss på EMS Design Webbyrå. Vi ser till att du får en mobilanpassad hemsida som verkligen står ut ibland dina konkurrenter och ger dig ett professionellt intryck som företag.

Gratis eller inte?Skillnaden mellan en gratis hemsida och en som kostar pengar

Den stora skillnaden är att du får en eller flera personer som vet hur internet fungerar och var man ska lägga energin när man bygger en hemsida. En webbyrå med utbildad personal vet också vad som gör att en hemsida får en bra placering på Google och ser korrekt ut när man söker på den. Det vet också vilka tjänster som man presentera på fronten av hemsidan och vad besökarna vill se.

Förutom all denna expertis får du alltid hjälp när du behöver det, professionella bilder, korrekt kodning och mycket mer som hjälper dig och ditt företag att komma ut på internet på ett smidigt och effektivt sätt.

En hemsida är något som alltid ligger online och alltid gör reklam för ditt företag 24/7 vilket medför att de nästan alltid är en bra investering oavsett bransch, produkter och tjänster. För att utöka din kundkrets kan du även investera i något som heter sökoptimering samt även göra reklam med hjälp av Adwords i både Google och Bing. Allt detta kombinerat kan ge din hemsida en rejäl knuff när det kommer till besökare, kunder som köper och andra investeringsmöjligheter.

Här kommer ett antal tips som hjälper dig välja en väg framåt för ditt projekt.

Tips för hemsidor och för att välja ett webbhotell:

  • Välj ett webbhotell i Sverige om det är en Svensk hemsida.
  • Kontrollera omdömen på webbhotellen samt hastigheten de erbjuder.
  • Fråga hur många användare och konton som ligger per server (du delar server med flera).
  • Kontrollera så att de har en editor eller stödjer WordPress, Joomla eller nått annat system.
  • Har de support? Vilken typ av support (Chat, Telefon eller mejl).
  • Vad kostar webbhotellet samt domänerna (.se och .com kostar olika)
  • Vad kostar de per år eller månad? Finns det ett gratis alternativ?

I slutändan är det du som väljer och för att få sig en gratis hemsida så lönar det sig alltid att forska efter lite innan du bestämmer dig för att välja ett webbhotell. Lycka till på webben och skulle du ha några frågor kan du alltid kontakta oss på EMS Design Webbyrå i Stockholm!

Lämna en kommentar

fem + tolv =