Hemsidor och företag – Regler för design

Billiga hemsidor till företag

Det finns hundratals olika webbyråer i Sverige, allt ifrån den lilla till den stora mitt inne i city. Varför ska du välja någon annanän den stora kan tänkas då de antagligen är bra på vad de gör eftersom de är stora. Jag tänker skriva av mig lite tankar omkring vad jag tycker som webbutvecklare, dvs. mina personliga åsikter om just små och stora webbyråer.

När en webbutvecklare skapar en hemsida till ett företag så använder han sig ofta av mallar, dessa har byrån skapat i förväg så det går snabbare att skapa hemsidan helt enkelt. Eftersom alla företags i Sverige ska betala moms, skatter och arbetsgivaravgift så kostar en hemsida som är unik och skräddarsydd mycket mer då man har lagt ner mer arbetstimmar på den. Ekvationen är relativt enkel då tid är lika med kostnad. Mindre hemsidor kan skapas billigare genom att använda ett par trick var av ett sådant är just företagsmallar som är gjorda i förtid för att snabba upp processen så att den snabbt kan publiceras online.

Ett annat knep är att ha färdiga kollage av bilder i bildbanker som man snabbt kan använda alternativt att man köper bilder från en bildbank för kundens-räkning. Man kan även ha en fotograf ta professionella bilder på firman då de flesta webbyråer har tillgång till fotograf.

Det tredje man kan göra är att anlita en mindre byrå då de oftast har bra service och inte alls lika många kunder som de stora vilket gör att företagshemsidan snabbt blir skapad och många gånger över förväntan då de små webbyråerna vill visa att de också kan. Man ska aldrig räkna bort tävlingsandan ibland företag som slåss inom samma bransch.

För att processen att skapa en hemsida till ett företag ska gå så enkelt och effektiv som möjligt gäller det även att du som kund har klara mål med vad din hemsida ska utföra och vad du vill komma med den. Detta betyder att du har text och bilder som du vill använda samt en ide om hur upplägget ska vara. Detta gör det enklare för webbutvecklaren och byrån att förstå vad du menar. Att komma med text i flera omgångar där
små ändringar gjorts och man har lagt till och tagit bort skapar bara problem då det inte alltid är lätt att uttyda vad folk vill få fram i sin text.

Enkla tankar skapar bra design

Väldigt ofta är företag ute efter coola och flashiga hemsidor vilket kan vara bra men man ska även veta att de flesta människor som surfar runt efter en produkt eller tjänst vill snabbt komma åt information om var, hur mycket samt när man kan köpa produkten. Att ha massa saker i vägen för detta är endast dumt då enkla moderna designs kommer alltid få mer kunder om de lätt kan hitta köp knappen eller kontakta knappen.

Enkelheten är de som gör att folk blir nöjda då människan har i grund och botten inte tålamod att vänta för länge. Där kommer även laddningstider på text, bilder, videos och hemsidor in. Om det går för sent så kommer man byta hemsida då man blir irriterad för att det går segt.

I slutändan så skapar vi på EMS Design Webbyrå alltid enkla och stilrena hemsidor där fokus läggs på kundgruppen som man är ute efter. Vi skapar även flashiga hemsidor om så önskas men förklarar gärna hur man ska tänka när man designar en hemsida så att målet uppnås så snabbt som möjligt.

Postad i kategori: , ,

Lämna en kommentar

sex − två =