Marknadsföring med Google Adwords och liknande reklamtjänster

Göra reklam på internet med Adwords

Oavsett om du har ett litet eller stort företag så bör alla göra reklam på internet via Google Adwords eller Bing Ads. Ett kostnadseffektivt sätt att nå ut till potentiella kunder.

Vi på EMS Design pratar ofta med våra kunder om hur de kan nå ut bättre på internet. Hur de kan göra bättre reklam som kostar mindre. Våra råd sträcker sig från att jobba med flera versioner av samma ord som kostar mindre per klick till att fokusera på vissa områden och inte gå in så brett.

Använder du Google Adwords idag så har du säkert en liten insikt i hur det fungerar med CPC och vilka nyckelord som du ska fokusera på. Det man kan göra som är riktigt bra är att sätta upp konverteringsmål med spårningskod. Man kan även utveckla re-marketing kampanjer så att personer som en gång klickat på annonsen ser den på flera webbplatser runt om webben ifall de glömt vilken onlinebutik de hade tänkt att köpa produkten eller tjänsten.

Att fokusera på ett område inom en speciell bransch kan ge ett lyft om det är många som konkurrerar inom samma område med samma nyckelord. Detta är en bra taktik då dina ord är väldigt dyra i förhållande till konverteringsgraden. Försök att tänka lite utanför den traditionella boxen när det kommer till marknadsföring på internet.

Traditionell eller modern marknadsföring

När det kommer till traditionell-marknadsföring som reklam i tidningar och liknande material så brukar vi alltid rekommendera Adwords eller Bing istället. Det finns de branscher och företag som livnär sig på just reklam i tidningar och samtidigt finns det även de som inte får ut en ända kund. Vi har själva testat att göra reklam i lite av Stockholms alla tidningar och även vissa som är speciellt just för företag utan någon större framgång. Däremot ser vi en större utdelning på just reklam och marknadsföring via internet och tjänster som Adwords och Bing Ads.

Vissa branscher som säljer produkter kan fortfarande få en bra utdelning från reklam i tidningar men det är lite av ett döende media-format. Marknadsföring på internet har vuxit för varje år sen internets uppkomst. Där de gått fort de senaste åren med utvecklingen.

Det är inte alltid lätt att navigera sig igenom de systemen för att hantera dessa annonser. Så för någon som inte är insatt kan det vara svårt. Det är där vi på EMS Design Webbyrå kommer in i bilden. Vi hjälper kunder med att hitta bra sökord/nyckelord som passar företaget där fokus ligger på att få så många klick som möjligt till en så låg kostnad. Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi tänker inom just marknadsföring och annonsering via Google Adwords. Till sist får man inte glömma Bing Ads även om de bara har en liten del av marknaden så är det många klick ändå!

 

 

Postad i kategori: ,

Lämna en kommentar

nitton + elva =