Microsoft Hololens uppdatering

Microsofts nya Hololens, framtiden är snart här

Microsoft Hololens är en ny teknik inom virtuella glasögon och ett sätt att se spel, program och en datoriserad verklighet. Det är lika Occulus rift och andra VR-glasögon en helt ny teknik som baseras på att man använder skärmar från mobiler med hög upplösning så att man inte ser pixlarna även om det är nära ögonen på personen.

Det är riktigt spännande då man kan se i videos nedanför hur det fungerar och vilka appllikationer detta kan användas till är oändligt.

Tänk dig inom sjukvården att kunna se kroppens alla organ, sjukdomar, annat i en live feed. Det kommer göra det enkelt att utveckla bättre mediciner och annat och detta är endast en del av samhället som detta kan appliceras på. De självklara valet är även nöjesindustrin som många tänker på men det stannar inte bara där utan kommer fungera i alla kategorier.

Virtuell verklighet i hemmet!

Kommer detta att slå igenom i hemmet hos personer då? Jag personligen tror att detta kommer bli stort inom just nöjen och spel samt hur vi ser på tv, film och annat liknande material. Så inom ett par år kommer det finns ett par glasögon här och där i blandade hem över hela Norden.

Det som kan vara en barriär är kostnaden och i början när dessa VR-glasögon lanseras kommer det kosta lite att äga ett par men med tiden som all teknik så kommer priset att gå ner och bli öppet för en större marknad och fler människor kommer ansluta sig till framtidens teknik.

Se filmerna nedan då det beskriver känslan rätt bra och man kan genom dessa se utvecklingspotentialen på just VR-glasögon och Microsoft Hololens.

Lämna en kommentar

sjutton − 12 =