Prisvärd Webbdesign : Tänk efter före du springer

Om du vill designa din webbplats eller hemsida själv skall du först ta en rejäl funderare på hur du vill att dina besökare skall uppleva webbplatsen eller hemsidan. Det behöver inte bli dyrt att anlita en professionell webbyrå men det kan snabbt bli kostsamt att själv designa hemsidan inom ett område som du inte helt behärskar.

En webbyrå som är billig behöver inte vara dålig precis som en webbyrå som är dyr inte alltid är bra. Det finns dock saker man ska hålla utkik efter som t.ex. omdömen, referenser och avgifter.

För att bygga en effektiv webbplats så behöver webbyrån material från dig som kund vilket inte alltid är lätt men om du som kund kommer med en bra grund-text och bilder till ett projekt kan webbdesignern göra sitt bästa och skapa din drömsajt.

Engagera läsarens intresse

En effektiv webbplats bör innehålla bra kvalitet på sitt innehåll. Det är innehållet som lockar besökare till sidan. Fundera över hur du skulle vilja få innehållet presenterat på de webbsidor och hemsidor som du besöker.

Du kan också lägga ansvaret på professionella webbdesigners och copywriters som kan hjälpa dig skapa en tilltalande webbsida eller hemsida med ett kontrollerat kvalitetsinnehåll.

Använd alltid korta meningar och punktlistor i stället för långa, tråkiga stycken som aldrig kan hålla läsarnas intresse uppe. Människor som kommer att besöka din webbplats eller hemsida vill få svar snabbt på sina frågor. Om du inte kan motsvara besökarens krav på snabba svar lämnar dom din plats och besöker en annan webbplats eller hemsida där de får svar på sina frågor.

Anpassa presentationen på platsen

Om du använder video eller bilder som skall framhäva dina produkter eller varumärke måste du anpassa dom till att kunna hanteras av olika webbläsare.

Det är inte fel att anlita en professionell fotograf för att ta bilder på dina produkter men i många fall kan du även ta egna bilder så länge som ljuset är bra.

Lätt att hitta på webbsidan eller hemsidan

Det måste vara lätt att navigera på din webbplats eller hemsida. Hela platsen skall använda samma lösningar och principer för att navigera. Besökare skall kunna hitta på platsen utan problem. En styrd och tilltalande plats ger dig fler besökare som stannar längre då de tilltalas av möjligheten att hitta rätt på sidan.

5 snabba sätt fixa en Billig Hemsida.

  1. Din diskussion om webbdesign bör fokusera på din kund och ditt företag. Du måste kunna förklara för din webbyrå vilken inriktning du vill föra fram med sidan. Bolla lite idéer och lyft även lite vilda förslag. Kanske kan diskussionen bli lysande.
  1. Om ditt företag bara är fokuserat på att sprida information och inte att sälja ”online” kan du hitta en mycket billigare lösning för din webbplats eller hemsida.  En webbplats för information kan göras enkel och fokuserade på informationen inte försäljningen.
  1. Var tydlig med dina idéer och vad du vill föra fram för huvudfokus. Detta kan ge dig en snabbare lösning för att ta fram en webbplats eller hemsida. Din webbyrå kan säkert hjälpa dig till en billig kostnad med denna punkt.
  1. Om du vill bygga en sajt för försäljning måste du ha en klar försäljningsmodell att diskutera med din webbdesigner. Det kan bli ett effektivt arbete att ta fram ett fungerande första förslag till ett billigt pris om ni är förberedda och kan försäljningsmarknaden för er bransch. Om du inte är förberedd kan detta bli mycket kostsamt då jobbet måste göras om och resultatet kanske inte bli bra.
  1. Ditt varumärke måste vara visuell och levande från början. Din webbplats eller hemsida måste ha ett tilltalande utseende som väcker uppmärksamhet hos besökaren.

I slutändan är det inte alltid enkelt då för billiga sajter har oftast många osynliga problem. Därför har vi skapat ett par paket som är anpassade efter marknaden och vill man ha något mer gör vi alltid en offertförfrågan till kunden.

Hoppas du hittar en webbdesigner eller webbyrå som kan skapa sajten du drömmer om!

Postad i kategori:

Lämna en kommentar

nio − 2 =