Projekt – Webbshop till Javamöbler

Ny webbshop och e-butik till Javamöbler

Vi på EMS Design Webbyrå har skapat Javamöblers helt nya webbshop i WordPress och WooCommerce. En stilren, enkel och snygg design med fokus på bra funktioner till kunderna. Det ger 100% nöjda kunder!

Nedanför kommer vi gå igenom hur vi tänkt för detta projekt och vad vi fokuserat på samt hur allt har fungerat från start till slut. Dock är en webbshop aldrig helt 100% klar då man alltid vill optimera, fixa och jobba med SEO efter lansering samt mycket mer.

Bakgrunden

Javamöbler hade en butik som vi designat för ett par år sen och den fungerade bra men saknade det där lilla extra så när de nu var dags att uppdatera såg vi till att vår grafiker vi jobba lite extra med att ta fram en riktigt bra ”mockup” och design i bildformat till kunden. Detta säkrade att designen blev så bra som möjligt och för enkelhetens skull något som vi kan jobba efter och titta på när man kodar allt.

Allt utfördes på utvecklingsplattform på servern så att deras e-handel var igång samtidigt som allt skapades.

Flera testversioner

Efter ett par testversioner så började vi närma oss slutet. Dvs att implementera designen på webbplatsen där butiken låg live.

Då detta är ett sådant jobb där man vill minimera tiden som saker inte fungerar optimalt valde vi att börja tidigt på morgonen och sajten kom igång efter någon timma. Efter de fortsatte vi med att optimera delar och fixa små saker samt se över SEO strukturen och att allting fungerade som de ska.

På slutet av kvällen så var de mesta klart och hemsidan fungerar optimalt för att ta in beställningar.

E-handelssystemet

Själva e-handelssystemet är WooCommerce ihop med WordPress som är en vinnande kombination. Till detta har systemet sen flera andra funktioner som så t.ex. dynamiska sökningar, seo optimeringar och en bra betalningsportal (Klarna) som kunderna känner till. Det finns flera typer av betalningsportaler att välja på så om du är ute efter att skapa en webbshop, titta även i tidigt skede på vilken betalningsportal du vill använda till ditt butikssystem.

Vill ni se hemsidan kan ni gå till Javamöbler. Vem vet, ni kanske hittar något ni gillar.

Är ni också ute efter att skapa en webbshop så får ni gärna kontakta oss på EMS Design Webbyrå.

Vi ser till att era e-handelsdrömmar går från idé till verklighet.

Postad i kategori: , ,

Lämna en kommentar

fem + tre =