Sökmotoroptimering med Digital Akademin

Sökmotoroptimering med Digital Akademin

Igår Torsdag var vi på EMS Design Webbyrå på ett event på Barnhusgatan 14 (Folkets hus) i Stockholm där Google tillsammans med lite företag i Norden som utför sökmotoroptimering skulle hålla utbildning och föredrag.

Det började med att Sverige chefen för Google och Almi presenterade sig samt varför det har dessa utbildningar och vad de vill få ut av det. Intressant att se och roligt att få en liten inblick i hur det tänker och planerar för framtiden.

Efter det var de lite presentationer från företag som lyckats med sin sökmotoroptimering och gått från noll till 50 miljoner i omsättning om året. Det ena företaget var Bemz, ett företag som säljer Ikea sofföverdrag. De har lyckats med att ta positioner på första sidan till och med före Ikea vilket är sofforna som de säljer överdragen till. Självklart är detta en stor bedrift och något som vi alla vill kunna efterlikna.

Mingel med hungriga SEO intresserade

Efter presentation om företagen som lyckats var de mingel med andra personer som kommit för att lyssna på föreläsningarna och efter att ha pratat med lite olika människor från olika branscher stod de klart att vissa behövde detta enormt medans andra inte. Mingel är ett bra sätt att diskutera sökmotoroptimeringen (seo) och se hur de andra branscherna tänker när det kommer till att synas på Google.

Jag pratade med en person som inte alls verkade nöjd med reklamen på Instagram samt att vi diskuterade lite kort om hur Facebook annonsering fungerar och varför det endast fungerar för vissa varor och tjänster men inte alls för andra. Exempel på detta är om du är på väg hem från jobbet surfar du omkring på Facebook och är lite trött, du kanske inte är redo att ta ett stort beslut om att t.ex. köpa en hemsida till företaget, en bil eller en cykel utan du är trött och vill bara se vad andra gjort under dagen eller någon rolig kattvideo.

Alltså kommer du inte köpa något som kommer upp på din Facebook vägg oavsett om du behöver det eller inte. Speciellt inte stora saker som kräver begrundade beslut.

Sökoptimering företag

Sen blev det utbildning i sökmotoroptimering del 1

Efter minglet så blev det en lite utbildning i just sökmotoroptimering med Viva Media som vi hade valt som grupp. Vi har förut hört Micheal från Pineberry så tänkte att vi testar ett annat företag och ser skillnaden. En bra första presentation av Arash som sen gick vidare till lite mer matig information om SEO från en expert från just Viva Media. Personligen tyckte jag att det var segt, inte speciellt givande då mycket var baskunskap och inte speciellt som sagt.

Det som även är lite jobbigt är när personer i publiken ställer frågor mitt i presentationen. Inte en gång utan fråga på fråga vilket är ganska jobbigt då dessa frågor oftast är bara applicerbara på just dem och deras företag. Det drog ut på tiden och slöade ner allt samt gjorde att allt blev försenat och drog över tiden.

Jag hade gärna sätt lite mer ingående om länkar och hur du ska tänka med länkar samt var du kan få dessa länkar ifrån och hur sökmotoroptimeringsföretagen gör själva när de lägger upp dessa länkar och var de får dem ifrån. Använder de s.k.a spinnare eller postar de på egna bloggar? Hur mycket bloggar de och hur många länkar lägger de upp? Dvs. lite mer matig information som hjälper småföretagarna att ta sig fram.

Almi som nu står och säger att de hjälper småföretagen kan jag tycka att de är lite dubbelmoral då jag själv personligen pratat med dem och hur det fungerar och vilka företag som får hjälp och bidrag och allt jag kan säga att de är väldigt ensidigt.

Vad för betyg får denna utbildningsdag då?

Om du inte vet vad sökmotoroptimering (seo) är sen innan så gav denna dag dig ganska mycket vilket är bra. Har du lite koll sen innan eller mycket så tycker jag att de var bortkastad tid förutom själva minglet mellan föreläsningarna. Totalt sätt 5/10 på hela evenemanget, dvs mediokert.

Du kan se en liten video här i botten från när VD:n från Bemz förklarade hur och vad du ska tänka på när du lanserar en webbshop. Vill du ha hjälp med on-page sökmotoroptimering kan du alltid kontakta oss på EMS Design Webbyrå. Ha en trevlig dag och kom ihåg att bra sökoptimering tar tid!

Postad i kategori: , ,

Lämna en kommentar

tre × fyra =