Sökoptimering med en webbyrå

SEO med hjälp av en webbyrå

Nu när semestrarna har börjat för de flesta företag och du har lite tid över att andas ut och inte jobba konstant så är ett riktigt bra tillfälle att se över hemsidan och sökoptimering eller SEO som det heter. Mycket kan man faktiskt göra helt själv på sin egna hemsida och på så sätt spara tusentals kronor.

Vi kommer nedanför gå igenom de vanligaste tips och trix som vi använder oss på vår webbyrå i Stockholm och även visa er hur ni enkelt kan lägga till lite länkar från andra hemsidor för att stiga i resultatet på Google. Alla sökmotorer som t.ex. Google, Bing och Yahoo kör på liknande algoritmer för att värdera olika hemsidor på internet. Så optimerar du för Google och enligt deras riktlinjer genom att skapa bra innehåll som besökarna gillar kommer du stiga i deras system.

Att hitta nyckelord med sökordsplaneraren

Att anlita en webbyrå kan ibland vara väldigt bra genom att de snabbt kan kontrollera er hemsida och se de olika förbättringarna som kan göras både på hemsidan och utanför. Du kan själv efterforska lite med ett av Google egna verktyg som heter Sökordsplaneraren. Detta verktyg är ett bra sett att se hur många sökningar ett ord har per månad, men också hitta nya ord som du kanske inte tänkte på i början. Sökmotoroptimering handlar om att ge dina besökare en så bra och korrekt upplevelse som möjligt. Dvs. om någon söker efter hemsidor till företag eller en webbyrå i Stockholmsområdet så ska sökresultatet avspegla vad personen är ute efter att hitta på ett så bra sett som möjligt. Om du bygger din SEO strategi efter att först hitta ett par ord som du ser passar ditt företag och har bra med sökningar så kommer du med långsiktiga mål att nå till toppen.

Sökoptimering vs Google Adwords

Google sökmotorn
Skillnaden mellan att göra bra sökoptimering för din hemsida och betala dig fram via Adwords är ganska stor. Adwords är bra så att även små företag i början kan ta sig fram på marknaden och komma ut till kunder. T.ex. så kan ett klicka kosta normalt mellan 5-25 kr när en besökare som ser din annons på Google och klickar på den och då går vidare till din hemsida. Det gäller då att fånga upp denna besökare så bra som möjligt och i många fall köper besökaren inte något direkt utan det krävs kanske en extra gång och detta får man via re-marketing som vi kommer ta upp i framtiden på denna blogg.

Långsiktig sökoptimering ger resultat

Sökoptimering är mer något som gäller långsiktigt och med tiden kommer det gynna ditt företag genom att du skapar en bra onlinemiljö för dina kunder. Hemsidor som inte bara är snygga utan även har en trevlig navigationskarta och länkar så du lätt hittar vad du söker efter kommer gå bättre än en som är krånglig och svår att hitta på. Kom ihåg att du gör ditt innehåll på hemsidan efter vad dina kunder eftersöker och fokusera på att ge en bra upplevelse så kommer de även tillbaka i framtiden. En webbshop som inte bara ser bra utan även fungerar snabbt och effektivt där kunderna hittar sina varor enkelt kommer upplevas som riktigt bra och få en bättre ranking.

Det absolut bästa rådet jag kan ge dig som vill arbeta med sökmotoroptimering för din egna hemsida under sommaren är:

  1. Kontrollera så du inte har några länkar som inte fungerar.
  2. Så att nyckelordet finns med i h1 och h2 rubrikerna.
  3. Att innehållet är skrivet för människor och passar din bransch.
  4. Att du har en webbkarta eller sitemap som är uppdaterad.
  5. Att en bild på din hemsida har alt taggar, gärna en med ditt valda nyckelord.
  6. Gör ett länkutbyte med någon inom din bransch eller en blogg.
  7. Lägg till dig själva med Google+ och kontrollera så att informationen stämmer.
  8. Skapa en Facebook sida för ditt företag och koppla den till din företagstelefon.
  9. Skaffa en blogg, gärna på din hemsida som du uppdaterar lite då och då.

Gör du detta så är det en bra start på din egna sökmotoroptimering och just nu har vi alla lite extra tid under semestern. Har du frågor eller behöver du hjälp med sökoptimering så kan kontakta oss på EMS Design Webbyrå i Stockholm.

Lycka till med din sökoptimering i sommar!

Postad i kategori: , ,

Lämna en kommentar

5 − tre =