Sökmotoroptimering - SEO

Sökmotoroptimering gör så att en besökare på ett enklare sätt ska kunna hitta din hemsida på internet. Sökmotorer som Google, Bing och Yahoo gillar hemsidor som har relevanta artiklar, titlar och text samt en beskrivning som är korrekt. Det är där vi kommer in i bilden.

  • Vi bygger länkar och skriver artiklar
  • Analys av titlar, texter och länkar
  • Optimering av hemsidan (bilder, kod, script)
  • Utvärdering av sökord och positioner

 

Vad är SEO?

SEO är en förkortning på "Search Engine Optimization" vilket på svenska blir sökmotoroptimering. Dvs att optimera en hemsida till bra synlighet för sökmotorer som Google och Bing.

Inom SEO ingår allt från att bygga en snabb, mobilanpassad och säker hemsida till att jobba med länkbygge och urlstrukturen samt internt länkbygge.

Allt du gör på hemsidan antingen hjälper eller inte när det kommer till SEO så det är extremt viktigt att grunderna blir så bra så möjligt.

Det viktigaste du kan göra är att ha en bra webbkarta (sitemap).

Vill du veta mer? Kontakta oss så berättar vi mer!

emsdesign-sokmotor-resultat

Vi optimerar din hemsida för sökmotorer

Vad gör vi för att optimera din hemsida för sökoptimering? Nedanför kan du läsa om ett par punkter som vi går igenom när vi arbetar med just sökmotoroptimering. Vi går igenom din text manuellt och använder oss av den senaste tekniken och riktlinjerna.

1. Start

Vi börjar med att titta på de nyckelorden som ni vill att ni ska synas på Google och hur mycket de existerar på er hemsida samt vilka optimeringar vi kan göra direkt på hemsidan.

2. Djupanalys av texter

Vi analyserar era texter, sökord och annan relevant data på hemsida och kollar upp hur ni ligger till på Google med hjälp av våra program.

3. Arbete för högre ranking

Eftersom sökoptimering är något som kräver arbete börjar vi posta artiklar på bloggar och andra medium samt lägger ut er hemsida i bra länkkataloger och skriver sociala länkar.

4. Rapport och utvärdering

Sista steget är att rapportera hur det gått och visa de länkar och inlägg som vi postat. Samt vad man kan förvänta sig vid optimeringen.

Hitta och bygga länkar och struktur

Det är inte alltid lätt att få länkar och framförallt bra länkar till sin hemsida. Men vi vet att bra innehåll, struktur och attraktivt upplägg av webbplatsen optimerar så att personer och andra företag samt bloggare vill länka till din hemsida.

Vi har väldigt många bra tips och trix till dig som förbättrar utsikten för att nå en topp position i sökresultatet på Google. Du kan läsa mer om 24 snabba och bra tips för webbdesign samt SEO på vår blogg.

Vill du ha hjälp med att optimera din webbplats för långsiktig sökoptimering kan vi erbjuda en SEO-Boost som innefattar att vi ser över din hemsida, vad som enkelt och snabbt kan fixas så starten på din boost av innehåll blir så bra som möjligt. Kontakta oss för mer info.

Långsiktiga mål ger framgångsrik SEO

Alla typer av sökoptimering görs efter industrins standard, dock kan man aldrig lova ut ranking och platser då Google konstant ändrar sina sökalgoritmer och system men vi vet att vår typ av sökoptimering ger ett långsiktigt resultat.

Vi ser till att er hemsida har optimerats på bästa sätt när det gäller nyckelord, titlar, text och webbkartor mm så att nästa gång Googles sökrobotar kommer in på webbplatsen så ser dom våra ändringar och ni börjar då ta stegen framåt.

sökoptimering av kvinna

Kombinerad SEO med annonsering

När man startar en ny hemsida så är de inte alltid så lätt att komma upp i sökresultatet. Men en bra väg upp för backen är att optimerad för SEO på hemsidan enligt Googles riktlinjer och branschens regler och samtidigt göra reklam för vissa sökord med Adwords, dvs annonsera med Google på internet.

Då jobbar man med båda sakerna samtidigt vilket är väldigt fördelaktigt.

Har du frågor om något av ämnen ovan kan du alltid vända dig till oss på EMS Design Webbyrå så berättar vi gärna mer. Det är ett riktigt roligt ämne att grotta ner sig i som utvecklare och teknik passionerad.

SEM vs SEO - Vad är skillnaden?

SEM (Search Engine Marketing) och SEO (Search Engine Optimization) är två strategier som används för att öka synligheten på sökmotorer. Trots att de har samma mål, är det viktigt att förstå skillnaden mellan dem (en är kan du betala för synlighet och den andra jobbar med långsiktigt och kan utföras själv).

SEO är en strategi som syftar till att förbättra en webbplats rankning på sökmotorer genom organiska sökresultat. Det innebär att man använder tekniker som sökords optimering, länkbygge, och innehållsoptimering för att förbättra webbplatsens relevans och autoritet för sökmotorer. SEO tar tid att få resultat, men är en långsiktig strategi som kan generera trafik till webbplatsen på sikt i många år.

SEM, å andra sidan, är en betalt marknadsföringsstrategi som syftar till att öka synligheten på sökmotorer genom att visa annonser på sökmotorsidor (exempel de första 4 i sökresultatet och sidoannonserna) . Detta innebär att du betalar för att få din webbplats att visas i de översta resultaten på sökmotorer. SEM är en snabbare strategi för att få synlighet, men kräver en kontinuerlig investering för att bibehålla resultaten vilket inte är hållbart i längden om du inte har stora ekonomiska muskler.

Det viktigaste att komma ihåg är att SEO och SEM är kompletterande strategier, och det är bäst att använda både för att få bästa resultat. Genom att kombinera SEO med SEM kan du förbättra webbplatsens synlighet på sökmotorer och nå en mycket bredare publik.

Så när det gäller att välja mellan SEO och SEM, är det viktigt att förstå din verksamhets mål och de resurser du har tillgängliga. Om du är ute efter en långsiktig strategi för att öka webbplatsens synlighet, så bör du satsa på SEO. Men om du vill se snabba resultat, så bör du överväga SEM.

Sammantaget är det viktigt att använda både SEO och SEM för att få det bästa resultatet. De är både viktiga strategier för att öka synligheten på sökmotorer och nå fler av era kunder och besökare. Skulle jag rekommendera nått skulle jag säga att börja med båda men lägg lite mer krut på SEO.


Vill du också nå fler besökare på internet? Kontakta oss idag!


Boka ett möte

Ring oss på telefon 08-128 765 00 eller skicka e-post till oss. Det är enkelt att boka ett kostnadsfritt möte med oss på EMS Design Webbyrå i Stockholm.