Vad är SEO (Sökoptimering) ?

Vad är Sökoptimering (SEO)?

För den som letar efter fler sätt att öka sin sökoptimering så finns det ett par länkkataloger inom Sverige som är gratis och som fungerar.

SEO (Sökoptimering) är en investering som de flesta företag bör göra, då gärna under ett par månader för att få optimalt ut av de inlägg, sociala-länkar och bokmärken som utvecklarna hjälper till med att skapa. SEO står för Search Engine Optimization och är det som gör att din hemsida visas på Google, Bing eller Yahoo sökmotorer.

Vi på EMS Design Webbyrå skapar grunderna för detta när vi designar en hemsida men för att komma i toppen för vissa speciella sökord krävs det att man aktivt arbetar med sin SEO varje månad.

Ett par tips till er som skapar egna hemsidor:

1. Se till att ha relevant information på er hemsida i form av text och bilder, dvs. texten ska motsvarar innehållet.

2. Skapa en attraktiv Meta text som innehåller nyckelord som finns på hemsidan.

3. Använd hellre få nyckelord som passar in än för många som får ett sämre kvalitétsresultat.

4. Lägg alltid upp en uppdaterad webbkarta (sitemap).

5. Om du har en blogg kan du driva trafik till din hemsida via länkar och inlägg. Glöm inte att skriva relevanta titlar på varje länk du skapar samt att inlägget är uppriktigt och gjort för människor, Googles robotar känner av när det endast är till för att driva trafik.

Att alltid skriva en bra text som innefattar det man har på sin hemsida gör så att du får mer trafik samt relevant trafik. Det är viktigt då Googles robotar tittar på hur allt är upplagt och om det du skriver reflekterar det du vill visa på din hemsida.

Exempel: Om en person som driver ett företag som säljer katt artiklar vill skapa mer trafik till sin hemsida så bör denna skriva en blogg med nyheter om just katt artiklar samt fokusera på ord som har med detta att göra. Att bara rabbla upp artiklar efter varann kommer leda till att man får dåligt resultat, det ska vara engagerade att läsa samt att du ska alltid skriva din artikel på bloggen som om en människa ska läsa den.

För mer tips och trix gå till vår Facebooksida och gilla oss där eller kommentera nedanför. Vi är mer aktiva på Facebook så chansen är större att vi svarar där.

Hoppas att denna information om sökoptimering (SEO) hjälper dig att skaffa mer relevant trafik till din hemsida. Om inte kan vi på EMS Design Webbyrå hjälp dig då företag som är ute efter att köpa en hemsida hos oss också vill ha hjälp med att komma högt upp på Google.

Ha en trevlig dag

Erik Sundell
EMS Design Webbyrå

Postad i kategori: ,

Lämna en kommentar

tretton − 9 =