Vad kostar en logotyp för företag?

Varför behöver du en logotyp för företag?

Idag kan man få en logotyp för företag relativt billigt om man letar runt ibland de företag och frilansare som erbjuder modern grafik på internet. Det är viktigt för företag att fokusera på en logotyp som står ut ur mängden men samtidigt kan relateras till kunderna. De flesta stora märken som idag finns på marknaden startade någon gång men ingen kände till dem och det ska man inte glömma.

Så vad kostar en logotyp för företag? Det beror helt på vad du är ute efter skulle jag säga. Normalt kostar en logo mellan ett par hundra kronor om frilansare utanför EU tar sig an jobbet till tusentalskronor och ända upp till miljoner när det gäller logotyper för större koncerner. Man får helt enkelt det man betalar för och om du skulle använda dig av en webbyrå som designar din företagslogo kommer du inte bara få en riktigt snygg logotyp utan även flera garantier där b.l.a revisioner ingår, dvs. den blir helt unik.

Grafik till logotyp för företag

Så vilken typ av grafik ska man använda sig av då? Det finns inget absolut svar på den frågan utan allt kommer ner till din marknad och bransch där du som företag vill sticka ut och synas. Ett bra sätt är att ha med produkter eller tjänster inom branschen i din logotyp, t.ex. ett städbolag som kanske har droppar, vatten liknande objekt, städverktyg eller nått annat som har med själva jobbet att göra i sin logotyp för företag.

Personligen gillar jag alltid stilrena logotyper och logos som har en enkel design där man fokuserar på att använda sig av den s.k.a ”Flat-design” vilket använder sig av mjuka färger och utan några skuggor och glansiga effekter. För mig så gör det att den ser ren och snygg ut och jag tror att man som företag vinner på det i längden då en logotyp för företag som har för mycket effekter kommer bli rörig och föra bort fokus från själva märket, logon och tjänsten du vill förmedla.

Så hur köper jag en snygg logotyp till mitt företag?

Det är inte så svårt som du kan tro. Visst finns det tjänster över hela internet och Sverige där du kan köpa en logo billigt men då får du inte med det bakomliggande arbetet som omfattar analyser av marknaden, dina konkurrenter och deras logotyper samt att du inte har någon garanti. Köper du en logo från en webbyrå och en välkänd grafiker så kommer du vinna på det i längden för att han eller hon kommer alltid finnas till hands att vidareutveckla och kopiera över den till flera andra element som t.ex. Facebook-konton för företag eller andra instanser där ditt märke och logo kommer göra nytta.

Jag tycker att du som läsare och företag ska utnyttja möjligheten och ta chansen och skaffa en logotyp för företag idag, kontakta oss på EMS Design Webbyrå i Stockholm på 070-563 06 67.

 

 

 

 

Postad i kategori: , ,

Lämna en kommentar

nitton − nio =