Vilken typ av hemsida passar mitt företag?

Välja mellan WordPress, Joomla eller HTML5?

Vilket hemsida-system är bäst för mig är de många som frågar oss och svaret är relativt enkelt.Behöver du en hemsida där du själv kan uppdatera informationen och ändra text och bilder så är något innehållssystem
som WordPress eller Joomla något för dig. Men ska du bara göra få uppdateringar eller inga alls så är HTML5 och Bootstrap det du ska välja då det underlättar i många aspekter av webbutveckling.

Html 5 och Bootstrap

När du köper en hemsida som skapats i Html och Bootstrap så får du en renare kod, snabbare hemsida och i många fall en bättre upplevelse för kunden. Allt är programmerat från grunden och förlitar sig endast på koden och inte några plugins eller tredjeparts-koder.

Vissa webbyråer tillhandahåller dessa tjänster och andra fokuserar mer på CMS-system som WordPress och Joomla. Vi på EMS Design gör de flesta hemsidor till företag i Joomla och WordPress men har t.ex. skapat vår egna företagshemsida i HTML5.

Joomla eller WordPress?

När man väljer CMS-system så bör man tänka på vad man ska ha hemsidan till. Båda system har bra plugins och användarvänlighet vilket gör att slutresultatet kommer ner till vad man gillar att jobba med som webbutvecklare. Personligen så gillar jag Joomla 3.0 då det är lätt att komma åt grund-koden och ändra saker samt att man kan ha avancerade system inbyggt som tar hand om speciella funktioner. WordPress har också dessa men det är helt enkelt en smaksak från min sida.

Behöver du en blogg eller nyhetshemsida så är valet självklart, dvs WordPress alla gånger.

För den som inte vet något om systemen bör alltid fråga sin webbyrå och webbutvecklare om vad de är bra på samt förklara vad man är ute efter som företag. Du kanske inte behöver ett CMS-system utan en hemsida skapad i HTML5 kanske passar dig er perfekt. Det kan ibland se ut som en djungel ute på marknaden för webbdesign och det är då dessa råd kommer in i spelet.

Har ni några frågor om hur man skapar en hemsida till sitt företag eller behöver allmänna råd inom webbdesign så kan ni alltid höra av er till oss på EMS Design Webbyrå. Vi svarar alltid!

Postad i kategori: , ,

Lämna en kommentar

13 − 6 =