VR (Virtuell verklighet) – Framtiden eller inte?

VR tekniken, framtid eller inte?

Den senaste tiden har det kommit mycket information om just VR glasögon och specifik Occulus Rift som är en av tillverkarna för dessa. Facebook köpt upp detta lilla företag som startade via Kickstarter som är en tjänst för företag och privatpersoner som har en ide och vill nå ut till en större publik och skara.

Så, är detta framtiden eller inte? Personligen tycker jag att just VR tekniken är nu redo att lanseras med tanke på mobilskärmarna som användas har en så pass hög upplösning att det inte går att se pixlarna.

Jag testade ett Game of Thones demo i Stockholm med Occulus Rift och detta var med låg upplösta modellen och det var riktigt bra. Blev helt bortsprängd av känslan och hur riktigt och levande miljön kändes. Äntligen tänkte jag, nu är VR här och kommer bli stort. Det tycker jag fortfarande och de bästa med denna teknik är att den kan appliceras på mycket olika saker och inte bara spel. Områden för användning är t.ex. sjukvård, militär, nöjde, kultur, museum och attraktioner. Möjligheterna är gränslösa då vi skapar en egen värld där vi bestämmer!

Så vad kommer detta kalas att kosta?

Just nu så ligger de flesta VR glasögon mellan 2500-5000 kr beroende på modell och upplösning. Detta kommer självklart att ändras inför release och sen kommer de komma massa tillbehör och extra modeller mm. Dock ser jag fram emot och kan absolut betala denna kostnad och pris för att få en sådan unik och extrem upplevelse i hemmet.

Nedanför hittar ni en video när en person på Youtube testar ett dinosaur demo, gå gärna igenom den och se vad ni själva tycker. Framtiden för VR glasögon är här!

Lämna en kommentar

4 × 1 =