Webbdesign och trender inför 2016

Webbdesign och WordPress trender för 2016

Vilka trender kommer vi se inom webbdesign och WordPress nu när det nya året har börjat och kommit en bit på väg. Vad kommer bli det som verkligen står ut och vilka nya framsteg kommer att tas under året. Det är några av de få saker som cirkulerar runt i mitt huvud. Är detta året som VR (Virtuell verklighet) kommer tas på allvar till webbaserade applikationer eller inte? Kommer vi se mer videomaterial? Eller kommer 2016 vara som 2015?

Personligen så tror jag att video och rörlig grafik kommer bli mycket mer populärare än det redan är idag samt att just mobilanpassning och surfplattor tar över marknaden vilket gör att man måste skaffa sig en mobilanpassad hemsida om man redan inte har gjort det. Google gick ut för ganska länge sen nu och sa att man måste ha en mobilanpassad hemsida för att räknas till en bra ranking på deras sökmotor.

Som en webbyrå så måste man hålla sig uppdaterad inom nya trender på marknaden. Vi får varje vecka nya uppdrag och utvecklingsmöjligheter samt utmaningar att jobba med och det är just därför vi och jag brinner för webbdesign så mycket. Ett konstant skiftande landskap som utvecklas i en snabb takt.

Hur hör WordPress och video ihop?

Eftersom WordPress är ett av marknadens bästa CMS-system (innehållssystem) finns det tusentals plugins att tillgå och många av dessa riktar nu in sig på videomaterial, Youtube eller Vimeo. Det gör att du enkelt kan koppla ihop din Youtubekanal med din WordPress-hemsida och länka ihop alla videos på ett snyggt och effektivt sätt som gör att du sprider ditt material längre och till fler personer.

Videomaterial är något som verkligen passar bra ihop med webbdesign då det är interaktivt och man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord. Hur många ord är då en videosnutt?

EMS Design Webbyrå skapar moderna reklamfilmer i videoformat som passar perfekt till just webben och hemsidor. Animerade filmer som förklarar en produkt eller tjänst på ett modernt sätt. Se för er själva i vår portfolio (Gå till EMS Design Portfolio). Där kan du sortera till video och sen kan du även se våra klipp på Youtube.

Vilka nya WordPressmallar är bäst?

Normalt så designar vi nästa alla mallar (90%) helt själv men ibland så köper vi loss några av marknadens bästa mallar / templates för WordPress som vi sedan optimerar för den hemsidan som vi bygger till kunden. Här nedanför följer ett par mallar som vi älskar för att de är underbara att jobba med och uppdateras ofta.

  1. X – Theme
  2. Divi Theme
  3. Sydney Theme

Dessa är riktigt bra mallar. Dock kostar de lite pengar att köpa loss men det är absolut värt det om man gillar designen. Det man även bör tänka på är hastigheten och optimeringen av mallarna då vissa är inte så bra på denna front men just X – Theme håller ett bra Googlescore och GT-Matrixscore vilket alltid är ett plus i min bok!

Så vad tror ni? Video eller inte? WordPress eller nått annat system? Kommentera gärna och kom med era egna estimationer om vad som kommer trenda inom webbdesign och WordPress 2016!

Lämna en kommentar

14 − två =