Webbdesign som ger ett modernt intryck

Modern webbdesign som är framtidssäker

När de flesta tänker på modern och framtidssäker webbdesign tänker de nog på mobilanpassning och användarvänlighet. Men det är inte de enda som en professionell företagshemsida behöver. Funktionerna på själva webbplatsen får inte ta över för mycket från designen eller tvärt om. Det är en balans gång mellan funktion, design, användarvänlighet och innehåll som konstant måste övervakas av någon som vet hur det fungerar.

När vi på EMS Design Webbyrå i Stockholm bygger en hemsida tittar vi alltid på vad kunden behöver för typ av hemsida och vad den ska uträtta. Efter det går vi vidare med att lägga upp ett länkschema och struktur för webbplatsen vilket senare går vidare till layout och grunden. Allt innehåll som du som besökare ser på hemsidan kommer först senare längre ned längst vägen mot en bättre hemsida.

En framtidssäker webbdesign är för oss en design som är hållbar i många år framåt där du som kund är säker när det gäller just funktion, struktur, design och även själva säkerheten på internet så att din hemsida inte blir attackerad av vare sig individer eller robotar. För detta är tillägget Wordfence till just WordPress väldigt bra.

Vilken typ av webbdesign behöver du?

Allt beror på vad du är ute efter som företag eller privatperson. Är din hemsida något som ska driva trafik? Presentera en produkt? Eller bara en informationswebbplats? Detta är något som du ska fundera på så att du har det klart för dig när du tar kontakt med en webbyrå.

När du har grunden klar, dvs. du vet varför du ska ha en hemsida och vilka dina mål är så kan du börja med att fokusera på innehållet på din hemsida och bästa sättet att göra det är att skriva ner text och innehåll i ett dokument för de olika undersidorna och du ska ha med titlar och nyckelord som du vill att du ska synas med på Google och andra sökmotorer.

Ett exempel på detta är: Analysera sökord med hjälp av online-verktyg som ”Nyckelordsplaneraren” och sen fokuserar du din energi på de ord som har hög trafik och många sökningar i månaden.

Skriver du sen dina artiklar och innehåll med detta i baktanke kommer du få en hemsida som inte bara tilltalar besökarna korrekt utan även alla sökmotor-robotar som finns ute på internet.

Gratis webbdesign eller inte?

Är du en privatperson så har du kanske inte alltid råd att anställa en webbyrå för att skapa din hemsida med modern webbdesign utan du måste kanske göra det mesta själv, helst gratis eller till ett så lågt pris som möjligt.

Det finns flera gratistjänster på webben idag där du kan producera en helt okej informationssida efter någon dag. Det beror helt på hur mycket tid du är villig att lägga ner och vad din kunskap inom ämnet är men du ska veta att gratis kan ha sina kostnader i form av det bakomliggande arbetet som en webbyrå lägger ner. T.ex. vet du inte hur koden är uppbyggd, sökoptimeringen, länkstrukturen, innehållet och designen. Du vet helt enkelt inte om den mallen som är gratis som du ska använda är bra eller inte för ditt företag.

Det finns bra mallar och tjänster som är gratis men de saknar ofta mycket funktioner och är du ett företag eller en privatperson som har de ekonomiska medlen för en modern hemsida så ska du inte tveka. Du skulle t.ex. inte själv koppla in elen i ditt nybyggda hus eller gjuta grunden själv utan kunskap. I slutändan så tjänar du på att anlita någon som vet.

Lär dig mer om webbdesign via vår presentationsvideo i botten på denna artikel.

Lämna en kommentar

ett + fjorton =