WordPress-uppdatering av den klassiska editorn

Uppdatering av den klassiska editorn

Nu börjar det närma sig av den STORA uppdateringen för WordPress som heter Gutenberg.

Det är en stor uppdatering av den klassiska editorn som funnits med WordPress väldigt länge och som har byggts om från grunden. Då mycket ändrar sig och koden skrivs om kan detta medföra vissa problem för vissa webbplatser när den automatiskt kommer rullas ut som standard i nästa stora WordPress uppdatering av versionen.

Vi på EMS Design Webbyrå rekommenderar därför alla våra kunder att installera den KLASSISKA EDITORN. Detta medför att minimera problem på hemsidan då vi redan använder oss av en bättre ”byggare” som page builder.

Är du kund hos EMS Design kan du titta på videon nedanför för att se de enkla instruktionerna. Det är endast två klick efter inloggningen så har du installerat den klassiska redigeraren eller editorn. Superenkelt!

Se videon nedanför:

Om instruktionerna i videon inte fungerar?

Om du följer videoinstruktionerna och det inte fungerar eller om du inte får upp bilden kan du alltid lägga in den Klassiska editorn manuellt. Du behöver då ladda ner den i ZIP-fil och sen ladda upp den och aktivera den.

Det kan du göra genom att gå till ”Tillägg” på sidomenyn inne i WordPress (när du loggat in) och sen i toppen på den sidan som öppnas klicka på ”Lägg till nytt” och efter de klickar du på ”Ladda upp tillägg”. Du väljer då zip filen från ditt skrivbord eller där du laddat hem filen och sen klickar du på öppna.

Då laddas den upp och du behöver sen endast aktivera den under alla dina tillägg. Du kan alltid aktivera och deaktivera dina tillägg under just ”Tillägg” i din WordPressmeny.

Du kan ladda ner tillägget här – Ladda hem Classic Editor till WordPress

 

Information till Serviceavtalskunder

Om du är serviceavtalskund hos EMS Design Webbyrå så tar vi självklart hand om denna uppdatering precis som vanligt.

Vi uppdaterar alltid tilläggen och WordPress-versionerna med jämna mellanrum och ser till att hemsidan är backuppad till max.

Har du frågor kan du alltid ringa oss på 08-128 765 00 eller mejla till info (a) emsdesign.se , vi svarar alltid!

Postad i kategori:

Lämna en kommentar

tre × 5 =